SAMOSTALNA IZLOŽBA  EDI ILIĆ Sep19

Tags

Related Posts

Share This

SAMOSTALNA IZLOŽBA EDI ILIĆ

UDRUŽENJE LIKOVNIH I KNJIŽEVNIH STVARALACA

P   U  L  A

Kandlerova 14, 52000 Pula.

 

EDI ILIĆ

OTVORENJE 19.09.2016 u 18 h

SAMOSTALNA IZLOŽBA 19.-27.09.2016.U VREMENU OD 10 -13 h I 17 -20h

 

GOST IZLOŽBE : DORIANA ILIĆ – KERAMIKA

untitled

 

PREDGOVOR  EDI ILIĆ

 

Kada se prvi put pojavio pred publikom na jednoj skupnoj izložbi,bilo je jasno da pred nama stoji j edna jaka individualnost.

Spoznati istine o sebi,prihvatiti svoj karakter kakav god on bio,priječi početni trnoviti put i stvarati jedno možda  loše,dobro,ružno ili lijepo umjetničko djelo,upravo se to dogodilo Edi Iliću,rođ.1955.god u Puli,koji se odlaskom u mirovinu sa zvanjem dipl.kriminaliste,pred prostranstvom vremena i slobode,predao slikarstvu,onim čemu je cijeli život maštao i sanjao.

Slikarski počeci su iza njega,a nesigurnost početnika zamjenila je svijest o savladanoj vještini slikanja.Slike su dobile vizualnu sintetičnost.Uvođenjem novih motiva i zaokretom prema nestvarnim atmosferama,Edi Ilić,viđeno i izmišljeno spretno isprepliće,a fantazijom  uklanja granice između stvarnog i nestvarnog.U svojim slikarskim fikcijama jakim kolorom naglašava bujanje svoje imaginacije,uvijek na tragu tema koje odgovaraju njegovom senzibilitetu i vedrom karakteru.

Raduje susret s ovim slikama jer svojom bogatom maštom Edi Ilić nam poetski preobražava stvarnost u neku ljepšu zbilju.

Dok gledate njegove radove i hvalite ga,nemojte misliti da mu je bilo lako,da je put kojim je hodao bio lagan i da ga sada njegova muza nježno gladi svojom rukom.Varate se,tek zagazivši u duhovna prostranstva puna iskušenja,novih izazova,novih spoznaja očekuje ga metamorfoza iz onoga što je bio i onoga što će tek sigurno postati.Slikar i umjetnik.

Slikarstvo se učilo kao zanat,gradilo,nadograđivalo tehnički,novim bojama i kistovima,i duhovno,novim spoznajama i otkrićima.To je upravo ono što čini i Edi Ilić. Fresko slikarstvo,Rimski mozaik,novi su izazovi u njegovom radu a u čemu čemo sigurno u blisko budučnosti moći uživati i diviti se.  Đ.S